Properament. Matrícula oberta a partir del 03/06/2024

Diploma d'Expert en
Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària

Curs pendent de la renovació d'homologació en l'àmbit de dret privat i en la part general per part del Centre de Mediació de Dret Privat de la Generalitat de Catalunya.

21ª Edició

RAONS PER REALITZAR EL CURS

Els coneixements adquirits en el postgrau et permetran créixer a nivell personal i professional.
La gestió de conflictes esdevé un nou àmbit professional on desenvolupar-se, i el postgrau està pendent de renovació de l'homologació pel centre de mediació de dret privat de la Generalitat de Catalunya.
Permet als estudiants adquirir eines a nivell de recerca acadèmica, i per realitzar investigacions que aportin un valor afegit a la gestió de conflictes.
El coneixement i les competències adquirides són molt útils i pràctiques, i et permet aplicar-les a diferent àmbits i situacions conflictives.

PRESENTACIÓ

Aquest postgrau, amb 20 edicions impartides ininterrompudament en diferents modalitats, amb més de 250 professionals en actiu, que va ser pioner en l’anàlisi i el tractament de la conflictivitat pública i que encara avui és l’únic dedicat exclusivament a aquesta àrea de coneixement i d’intervenció, parteix de la premissa que el conflicte és inherent a les nostres vides, forma part de la quotidianitat, i que el fa ser d’una manera o d’una altra i ens permet assolir solucions exitoses és el seu tractament, la seva gestió i resolució i que impliqui el màxim d’agents afectats des d’una visió positiva i amb criteris de gestió de qualitat.

En els darrers 19 anys a Catalunya i a l’Estat Espanyol – abans a altres països europeus i del món- s’han dut a terme projectes i programes de gestió i resolució de conflictes públics per part d’institucions públiques i organitzacions privades que han facilitat un corpus de coneixement i unes fórmules d’intervenció en aquest camp. Avui són molts els professionals formats que desenvolupen aquesta treball per mitjà de diferents processos en institucions públiques i organitzacions privades en l’espai públic i social en el nostre país.

Precisament, la Resolució i gestió dels conflictes públics ja no és patrimoni exclusiu dels governs i de les administracions públiques, tot i que són les institucions encarregades d’oferir garanties de seguretat i estabilitat socials. Això permet que aquests i altres actors, respecte problemes i conflictes, es modernitzin i redefineixin per tal d’adaptar-se a les necessitats i exigències col·lectives i individuals actuals, revisant el seu paper dins l’espai i esfera pública.

Dins d’un context, de canvis, de transformacions profundes, constants i trepidants, de crisi, on conviuen vells models que no acaben de desaparèixer i els nous que no acaben de sorgir, el conflicte ha esdevingut una coordenada estable per entendre com funciona i es desenvolupa la societat actual. Precisament, de la capacitat de gestionar i resoldre els conflictes amb èxit en depèn la governabilitat de les nostres institucions i comunitats.

"En un conflicte, tan important és el motiu com el procés que el van originar", Xavier Pastor (director del postgrau).

Tens algun dubte? contacta amb nosaltres
eventis