×

Diploma d'Expert en
Mediació Familiar Sistèmica i altres Tècniques d'Intervenció amb Famílies

8a Edició

Direcció

 • Núria Balliu Castanyer

  És llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i docent a la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona. És coach personal i per a empreses, experta en el mètode de resolució de conflictes Systemic Management i instructora de mindfulness. S’ha certificat a Equilibri (coaching amb cavalls), a l’Institut EsMindfulness i a l’Escola de Coaching & Comunicació (coaching i constel·lacions familiars).

 • Mònica Buscarons Gelabertó

  Llicenciada en Psicopedagogia. Mediadora Familiar. Terapeuta Familiar Sistèmica i de parella. Postgrau en Resolució de Conflictes Socioeducatius (UAB), Postgrau d'Experta en Intervencions Sistèmiques (UdG i Centre d'Estudis Sistèmics) i Formació Avançada en Teràpia Familiar i de parella (Escola de Teràpia de l'Hospital de Sant Pau). Consultora i formadora en diferents màsters i postgraus de Conflictologia i Resolució de Conflictes (UOC, URV i UdG). Actualment treballa com a tècnica de projectes en una administració local on coordina, entre altres, un servei local de mediació familiar i dirigeix el postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica de la UdG. Autora del llibre "Análisis de conflictos familiares: un enfoque sistémico" (2018), publicat per l'editorial UOC.

Coordinació

 • Sandra Sarasa Romans

  Graduada en Dret per la Universitat de Girona, postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica a la Fundació UdG. Actualment finalitzant els estudis de Psicologia a la UOC. Experiència de més de tres anys com a mediadora al Servei de Mediació i Convivència de l'Ajuntament de Palafrugell. Co-fundadora del Servei d'Acompanyament a les Víctimes de Racisme de Càritas Diocesana de Girona. Actualment jurista al Servei Jurídic de Càritas Diocesana de Girona com a jurista d'estrangeria i Coordinadora i formadora del postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica a la Fundació UdG.

Professorat

 • Miquel Àngel Alabart Saludes

  És mestre, psicopedagog i editor, i Diploma en Estudis Avançats de Psicologia de la Universitat de Girona. S’ha format en teràpia Gestalt i en teràpia familiar sistèmica. Ha col·laborat com a professor i investigador en diverses universitats i té una llarga experiència com a docent, orientador familiar i terapeuta, i en l’acompanyament i la supervisió d’equips educatius i de serveis socials. També ha estat cap de publicacions de l’Editorial Graó. És autor del llibre El bebé feliz. Disfrutar de la crianza natural (Ned Ediciones) i coautor d’Educació emocional i família. El viatge comença a casa (Editorial Graó) i de 9 ideas clave. La relación entre familia y escuela (Editorial Graó). Actualment dirigeix l’Associació Arae i també les revistes Viure en família i Barbiana, i és professor associat a la Universitat de Vic.

 • Isabel Bujalance Gómez

  És educadora social homologada per la Universitat de Girona; postgraduada en Teràpia Familiar Sistèmica pel Centre de Teràpia Familiar i de Parella Kine; màster en Teràpia Familiar Sistèmica pel Centre de Teràpia Familiar de Barcelona, i màster en Teràpia Estratègica Breu. És coautora del llibre Manual del mediador de família en Cataluña (Editorial Dúo). Dirigeix i desenvolupa tasques de mediadora familiar, coordinadora de parentalitat, terapeuta i formadora a diferents institucions públiques i privades.

 • Mònica Buscarons Gelabertó

  Veure currículum vitae a l'apartat de direcció.

 • Lorena Domínguez Liébana

  És politòloga i mediadora comunitària i familiar. Ha treballat com a cap del Servei d’Atenció a Famílies i Infància de l’Associació In Via, de Barcelona, així com formadora en gestió de conflictes al Consell Esportiu del Baix Llobregat i en el Pla integral del poble gitano.

 • M. Àngels Fuentes Aguilera

  És psicòloga, psicoterapeuta familiar, mediadora familiar i coordinadora de parentalitat. Té el màster en Teràpia Familiar Sistèmica de l’Escola de Teràpia Familiar Sant Pau, i és postgraduada en Teràpia de Grup i en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona. Actualment treballa com a psicòloga clínica a la Xarxa de Salut Mental i és terapeuta familiar sistèmica en consulta privada.


 • Maria Méndez Barrio

  Llicenciada en Dret. Especialista en mediació familiar i amb menors (Universidad Pontificia Comillas). Tesina sobre la mediació comunitària en comunitats petites (Universidad del País Vasco). Supervisora d'equips avalada per l'ANSE. Coach ontològica (Newfield Consulting) i directora de psicodrama a l'Escola de Psicodrama i Psicodansa de Catalunya (ESCAT). Mediadora en l'àmbit familiar, penal, escolar i comunitari amb una llarga trajectòria professional (20 anys). Actualment, és coordinadora del Servei de mediació i convivència de l'Ajuntament de Palafrugell i supervisora d'equips en diferents institucions de Navarra, Catalunya i Galícia. Ha participat com a docent en diferents màsters de mediació i en l'actualitat combina la tasca de mediadora i supervisora de la formació per a diverses entitats en gestió de conflictes, intel·ligència emocional i resiliència.

 • Cristina Merino Ortiz

  És doctora en Psicologia, advocada i mediadora. Va ser la responsable del Servei de Mediació Familiar del País Basc del 1998 al 2021, i professora associada en l’assignatura d’Anàlisi i Resolució de Conflictes i Estratègies de Cooperació de la Universitat del País Basc entre el 2009 i el 2019. És postgraduada en Criminologia i en Drogodependències, i experta en dinàmiques generals de grup i psicodrama, així com consultora i formadora en processos de gestió de conflictes. Ha fet estades professionals a Mèxic, el Canadà, els Estats Units i Europa en entitats privades i públiques. Ha estat professora convidada en diverses universitats, col·legis professionals, el Consell General del Poder Judicial i l’Administració pública per a la formació d’equips directius i organitzacions. És facilitadora de metodologies de grans grups, competent en docència, assessorament i intervenció en l’àmbit educatiu, organitzacional i interpersonal. Així mateix, és membre del Grup Europeu de Magistrats per la Mediació (GEMME) i de l’Associació per a la Resolució de Conflictes (ACR). També és autora de diverses publicacions sobre gestió de conflictes i mediació.

 • Antònia Montaner Gorgoll

  És educadora, psicòloga forense, mediadora familiar i coordinadora de parentalitat. S’ha format en Teràpia Familiar Sistèmica al Centre de Teràpia Familiar i de Parella Kine, és experta en Psicologia Forense pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, i postgraduada en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona. Ha treballat com a educadora i com a psicòloga en diversos equips tècnics del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (Justícia Juvenil, Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de la Família i Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte), compaginant-ho amb la pràctica privada.

 • Marta Ponce Mas

  És psicopedagoga, mediadora i consultora sistèmica, amb una àmplia trajectòria professional. Des del 2006 treballa com a mediadora al Servei de Mediació Ciutadana de l’Ajuntament de Mataró, i té també una consulta privada. És ponent i docent en diferents contextos formatius.

 • Artur Roman Soler

  És treballador social, postgraduat i màster en Mediació Familiar, així com practioner acreditat en programació neurolingüística (PNL). És mediador des del 1998, especialitzat en intervenció psicosocial en emergències des de 1999. Actualment treballa com a mediador familiar i comunitari. És docent en diversos màsters universitaris i espais formatius. Ha treballat com a mediador a ADDO Conflict Resolution.

   

 • Eva Sala Berga

  És psicòloga forense, mediadora familiar i coordinadora de parentalitat. Té el màster en Psicologia Clínica, Legal i Forense de la Universitat Complutense de Madrid, així com la formació d’Expert en Psicologia Forense del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i el postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica de la Universitat de Girona. Durant deu anys va treballar a l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Ha estat docent en diversos màsters i postgraus. Té una àmplia experiència (més de quinze anys) en l'àmbit de consulta privada.

 • Sandra Sarasa Romans

  Veure currículum vitae, a l'apartat de coordinació.

 • Marinés Suares

  És llicenciada en Psicologia. És terapeuta i mediadora familiar, així com docent universitària de mediació a l’Argentina, Xile, el Brasil, Uruguai, el Perú, Mèxic, l’Equador, Panamà, Veneçuela, Espanya i Portugal. El 2006 va rebre la Medalla de la Pau i la Concòrdia en el VII Congrés Mexicà de Mediació. És la directora acadèmica de Mediando, una institució argentina dedicada al servei i la formació en mediació. És autora de diversos llibres relacionats amb la mediació familiar.

 • Montserrat Tur Racero

  És advocada, coach i mediadora familiar, màster en Coaching i Lideratge Personal per la Universitat de Barcelona i postgraduada en Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona. És membre de la Secció de Persona i Família de la Comissió de Codificació del Departament de Justícia de la Generalitat. Participa en el grup de recerca del Centre d’Estudis Demogràfics «La custòdia compartida després d’una ruptura» i presideix l’Associació Catalana de Dret Col·laboratiu. Autora del llibre Divorcis amb amor.

 • Helena Vancells i Roldós

  És llicenciada en Geografia i postgraduada en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica per la Universitat de Girona (UdG). És mediadora familiar especialitzada en el treball de prevenció i gestió positiva de conflictes en l’àmbit familiar i escolar. Ha treballat en àrees de joventut i d’infància de l’Administració pública i ha participat en projectes de recerca d’estudis sociològics (desigualtat de gènere i participació ciutadana) per a la UdG. És cofundadora del centre d’educació lliure i respectuosa Espai La Milana. Actualment és formadora en gestió i prevenció de conflictes i és coordinadora i docent al postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica de la UdG.

*La direcció es reserva el dret de modificar l'equip docent, si fos necessari, per garantir el nivell de qualitat i categoria professional.
eventis