A qui s'adreça
- A les persones llicenciades o graduades universitàries de diferents camps que estiguin interessades a desenvolupar aquesta pràctica professional o a treballar en aquest àmbit d’intervenció.
- A persones amb una titulació universitària que treballin o desenvolupin projectes o serveis vinculats directament o indirectament amb les famílies, com ara professionals del sector de la pedagogia, la psicologia, la teràpia familiar, el treball social, l’educació social, la infermeria, la medicina o el dret.
- A professionals de l’Administració pública, d’institucions educatives (escoles bressol, centres educatius de primària o secundària, escoles d’adults, centres d’educació en l’àmbit no formal, etc.), representants d’associacions de famílies, professionals d’empreses privades, o professionals o persones voluntàries d’organitzacions del tercer sector vinculades al treball amb famílies.
- A persones amb una llarga trajectòria professional que vulguin reorientar la seva vida professional.
Requisits d'admissió
- Llicenciatura, diplomatura o grau en qualsevol disciplina.
- Coneixements pràctics o experiència professional o associativa —o fins i tot voluntària— en la prevenció, gestió i resolució de conflictes i en la mediació (es poden acreditar mitjançant una carta de recomanació o un informe breu d’institucions públiques, entitats o empreses).
* Qui no disposi de títol universitari previ té dret a rebre, amb les mateixes condicions, un certificat d’assistència lliurat per la Fundació UdG: Innovació i Formació.
Objectius
- Assolir coneixements, estratègies, habilitats i recursos pràctics que permetin intervenir en els conflictes (especialment els familiars), abordar-los i gestionar-los.
- Adquirir competències per prevenir, detectar, gestionar o resoldre conflictes familiars des d’una perspectiva sistèmica.
- Adquirir la capacitat per desenvolupar el rol professional de manera òptima, a partir de l’anàlisi del rol en la pròpia família, així com el rol en el context professional d’intervenció en famílies.
Sortides professionals
- Assessorament expert o orientació en gestió i resolució de conflictes en general, especialment conflictes familiars, des d’un enfocament sistèmic.
- Assessorament expert en gestió i resolució de conflictes en projectes o equips de treball de diferents àmbits i institucions que treballin amb infants, adolescents i les seves famílies.
- Formació en l’àmbit de la prevenció, la mediació i la resolució de conflictes.
- Es pot exercir la professió en:
- Administracions locals, consells comarcals, etc.
- Administració de justícia.
- Despatxos privats de professionals del dret, la psicologia, etc.
- Entitats del tercer sector.
- Centres educatius públics o privats o empreses de formació
Metodologia
Els coneixements s’aborden sempre des de l’anàlisi de casos pràctics, treballant conflictes familiars de tota mena, i amb el suport de materials i dinàmiques diverses que permeten aprofundir, integrar i veure l’aplicació real dels continguts que es van facilitant.
Les sessions són sempre pràctiques i aplicades: es treballa a partir de casos reals de conflicte familiar per tal de poder aplicar les tècniques, els recursos i les habilitats que es van desenvolupant durant el curs.
Sistema d'avaluació
1. El treball desenvolupat pels alumnes s’avalua a partir de la seva participació en les sessions de treball, tant teòriques com pràctiques, en els fòrums i en les sessions presencials.
2. Es valoren especialment els coneixements adquirits i demostrats mitjançant les activitats proposades dins de cada mòdul.
3. Per rebre la titulació, cal fer totes les activitats i assistir a 5 dels 6 caps de setmana (divendres i dissabte) del calendari del curs.
Finançament bancari
Els estudiants matriculats poden finançar el pagament de la matrícula en quotes.
La Fundació ha establert convenis amb condicions preferents pels seus alumnes amb les següents entitats:
– Sabadell Consumer
– CaixaBank
– Banc Santander