×

Diploma d'Especialització (Postgrau) en
Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local

7a Edició

Direcció

 • Ignasi Albors

  Llicenciat en Belles Arts, especialitat pintura per la UB, el 1990 a la Universitat de Barcelona i llicenciat en Filosofia per la UNED, el 2008. Ha complementat la seva formació amb el Postgrau en Sistemes d'Informació i Documentació per l'Escola de Documentació Casp, el 1991 i amb el Programa Control de Gestió avançat per ESADE Business School, el 2018.
  Funcionari de carrera, en excedència, va formar part de l'equip de la Generalitat que va gestar durant els anys 2000 i 2001 el projecte que acabaria esdevenint l'Administració Oberta de Catalunya. Des de llavors ha ocupat diferents càrrecs directius a l'empresa pública Serveis Públics Electrònics, SA, gestora del portal CAT365; i posteriorment al Consorci AOC ocupant diferents responsabilitats directives.
  Actualment, és el subdirector d'Organització del Consorci AOC.

 • Joaquim Brugué Torruella

  Llicenciat en Ciències Econòmiques (UAB), Màster en Anàlisi de Dades per a les Ciències Socials (Essex University) i doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB). Catedràtic en Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), actualment en comissió de serveis a la Universitat de Girona (UdG). Ha estat director general de Participació Ciutadana en el govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2008) i director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB (2010-2014).

  Des del 1993 ha impartit diferents cursos a la universitat (govern local, gestió pública, pensament polític, etc.), així com també en diversos programes de postgrau i de doctorat (tant a Catalunya com en altres institucions educatives espanyoles i internacionals). També és rellevant la participació en cursos destinats a empleats públics i professionals de la política i de l’Administració en diversos punts del món. En el marc universitari, a més de director de l’IGOP, ha estat vicedegà d’Ordenació Acadèmica, coordinador del Mestratge de Gestió Pública, responsable del programa de doctorat, etc. També ha desenvolupat activitats de recerca com a visiting fellow a les universitats de Cambridge (1991-1992) i Oxford (2002).

  Ha desenvolupat una extensa activitat de recerca (tant competitiva com aplicada) els darrers vint anys i ha publicat articles acadèmics, informes de treball i llibres de difusió. Aquesta activitat s’ha desenvolupat principalment en tres àmbits: l’anàlisi de les polítiques públiques, la modernització de la gestió pública i la innovació democràtica. Actualment disposa de tres trams de recerca.

 • Anna Brunsó Ribas

  Cap de Secció de Participació Ciutadana,  Bon Govern i Transparència de la Diputació de Girona, des de la qual dóna suport, assessorament i formació als ens locals i a la pròpia Diputació i el seu sector públic, des de l’òptica del Govern Obert i l’Administració Electrònica. Membre de la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, en representació de la Diputació de Girona. És llicenciada en Pedagogia i diplomada en Educació Social per la Universitat de Girona, té un Postgrau en Gestió i Administració Local de la Universitat Autònoma de Barcelona, i un en Participació i Comunicació de la Universitat de Girona. Ha estat professora associada de la facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona.

Coordinació

 • Judith Aguas Castellví

  Cap de servei de les plataformes eNOTUM (notificacions electròniques) i Representa (registre electrònic d'apoderaments) del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC),responsable de comunicació i xarxes socials, i cap de servei de govern obert. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, màster en Gestió Pública i postgrau en Comunicació i Estratègia Política per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Direcció de Comunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya, màster en Comunicació Digital i Web 2.0 per la Universitat d’Alcalá i postgrau en Transformació Digital de les Organitzacions per la Universitat Pompeu Fabra.

 • Pol Puigdomènech Clot

  Cap de Servei de dinamització a la Unitat de dinamització i assessorament al territori del Consorci Administració Oberta de Catalunya. Anteriorment ha estat Tècnic d’administració electrònica, transparència i bon govern a la Diputació de Girona. En els últims 6 anys també ha estat professor associat del Departament de Dret Públic de la Universitat de Girona, assistent de recerca a l’Àrea de Ciència Política de la mateixa universitat i docent en nombrosos cursos, jornades i conferències organitzades per administracions públiques, col·legis professionals i entitats municipalistes. És graduat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Girona i Màster en Administració i Govern Electrònic per la Universitat Oberta de Catalunya. 

Professorat

 • Nacho Alamillo Domingo

  Graduat en Dret per la Universitat Nacional d’Educació a Distància. Estudiant de doctorat en Seguretat i Prevenció per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat consultor en seguretat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, i investigador al Centre de Recerca en Governança del Risc. Actualment és candidat a doctor a la Universidad de Murcia.

 • Mario Alguacil Sanz

  Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i Màster en Direcció Pública per ESADE.

  És el Director de l’Àrea de Govern Obert i Serveis Generals a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i Director de l’Oficina Agenda Digital. També assumeix diferents responsabilitats en relació al desenvolupament del model de ciutat i de les agendes internacionals per al desenvolupament sostenible, i la responsabilitat de l’Oficina de Gestió de Fons Europeus i del centre Co-Innova de Sant Feliu de Llobregat.

  Membre de la Comissió de societat de la informació, innovació tecnològica i avenç digital de la FEMP i participa activament en grups de treball i comissions d’altres ens supramunicipals (Consorci Localret, Consorci AOC, Diputació de Barcelona...). A més, és membre del Consell Assessor d’Agenda Urbana TECH, impulsat per TECH Friendly, format per persones expertes en desenvolupament urbà sostenible.

  Organitzador de diversos congressos i jornades en matèria d’administració digital, tecnologies, innovació, gestió del coneixement, gestió documental, seguretat i Interoperabilitat, SmartCity, Govern Obert. És formador i ponent de diverses institucions, entre altres INAP, EUDEL, EAPC, DIBA, AOC, LOCALRET, LOCALTIC, FEMP, ACM, FMC, ICAB, UOC, UPC, UAB, UB, UdG, UPF, i altres entitats publiques i privades.

  Ha escrit diversos articles per revistes i publicacions especialitzades. És Coautor del llibre “A las puertas de la administración digital. Una guía detallada para la aplicación de las Leyes 39/2015 y 40/2015”, editat per l’INAP (desembre 2016 –nova edició actualitzada 2023).  

  Premi del Club de Innovadores Públicos al 2013 com a Innovador Públic, entre molts altres premis que ha rebut liderant projectes a l’Ajuntament de Sant Feliu.

 • Marta Arderiu Prat

  De formació tecnològica. Des de 2008 a l’AOC, i els darrers 4 anys com a Subdirectora de Tecnologia i Serveis, des d’on s’ofereixen eines a totes les AAPP catalanes per gestionar àgilment el procediment administratiu. Ha fet col·laboracions com a professora en mestratges universitaris, taules d’experts i Jornades formatives i divulgatives per a personal de les administracions públiques. Publicacions a diversos mitjans de l’entorn de les AAPP. 

  Depenen de la seva Subdirecció, els equips de Tecnologia, Desenvolupament, Operacions/Sistemes, Suport Tècnic/Integracions, Suport/CAU, Serveis Jurídics, Caps de Servei i Dinamització al territori.

  En aquest període s’ha iniciat el projecte eSET de transformació digital dels ajuntaments de Catalunya a gairebé un parell de centenars d’ells, en col·laboració amb les Diputacions de Barcelona, Lleida i Girona.
  Amb previsió de transformar-ne la totalitat dels de menys de 5.000 habitants i progressivament els de la resta de dimensions.
  També s’ha dut a terme internament a l’empresa el projecte eNDREÇA, d’eliminació del paper  i transformació digital amb la seva procedimentació total dels processos interns i externs.

 • Ivan Bertran

  Director de Noves Tecnologies i Administració Electrònica a la Diputació de Lleida. És enginyer informàtic i té un màster en Innovació i Transformació Digital per la Universitat Oberta de Catalunya. Compta amb una àmplia experiència com a consultor en modernització de les AAPP. Creador de diverses solucions TI d’Administració electrònica, xarxes socials, web, govern obert, interoperabilitat, especialitat en transparència i dades obertes al sector públic.

 • Joaquim Brugué Torruella

  Llicenciat en Ciències Econòmiques (UAB), Màster en Anàlisi de Dades per a les Ciències Socials (Essex University) i doctor en Ciències Polítiques i de l’Administració (UAB). Catedràtic en Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), actualment en comissió de serveis a la Universitat de Girona (UdG). Ha estat director general de Participació Ciutadana en el govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2008) i director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB (2010-2014).

  Des del 1993 ha impartit diferents cursos a la universitat (govern local, gestió pública, pensament polític, etc.), així com també en diversos programes de postgrau i de doctorat (tant a Catalunya com en altres institucions educatives espanyoles i internacionals). També és rellevant la participació en cursos destinats a empleats públics i professionals de la política i de l’Administració en diversos punts del món. En el marc universitari, a més de director de l’IGOP, ha estat vicedegà d’Ordenació Acadèmica, coordinador del Mestratge de Gestió Pública, responsable del programa de doctorat, etc. També ha desenvolupat activitats de recerca com a visiting fellow a les universitats de Cambridge (1991-1992) i Oxford (2002).

  Ha desenvolupat una extensa activitat de recerca (tant competitiva com aplicada) els darrers vint anys i ha publicat articles acadèmics, informes de treball i llibres de difusió. Aquesta activitat s’ha desenvolupat principalment en tres àmbits: l’anàlisi de les polítiques públiques, la modernització de la gestió pública i la innovació democràtica. Actualment disposa de tres trams de recerca.

 • Dolors Cáceres Alba

  Responsable del suport al territori en administració digital de la Diputació de Barcelona, coordinadora tècnica de la Xarxa de Suport al Govern Digital i  dels equips de consultors dels serveis de transformació digital SeTDIBA . Membre del grup de treball eSET que impulsa el Consorci AOC. Diplomada en Treball Social, Graduada en Educació Social, Màster en Administració i Govern electrònic per la Universitat Oberta de Catalunya i Màster en prevenció de conductes addictives per la Universitat de València.

 • Concepción Campos Acuña

  Doctora en Dret per la Universidad de Santiago de Compostela. Té un màster en Dret de les Administracions i Institucions Públiques i és especialista en gestió pública local. Secretària de govern local de l'Ajuntament de Vigo, actualment en excedència.Professora col·laboradora a l’INAP, CEDDET, EGAP, FEMP, FEGAMP, FIASEP, USC i UAB, entre d’altres. És membre tècnic de la Xarxa de Transparència FEMP i del Comitè per a la Millora de la Regulació Econòmica del Ministeri d’Economia i Competitivitat, i del Grup de Treball de la Comissió de Societat de la Informació i Noves Tecnologies FEMP. Professora associada de dret administratiu de la Universitat Rovira i Virgili.

 • Dolors Canals Ametller

  Llicenciada en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona, té un postgrau en Dret Immobiliari i Dret Urbanístic per la Universitat Pompeu Fabra, i és doctora en Dret per la Universitat de Girona. Ha estat professora de la Universitat de Perpinyà, professora del Màster sobre Govern Local i Administració Pública Municipal i Estatal del Colegio de Jalisco a Guadalajara (Mèxic), directora general de Qualitat Normativa del Govern, assessora jurídica de la Regidoria de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona i assessora de la Secretaria d’Estat de Relacions amb les Corts del Ministeri de la Presidència del Govern d’Espanya. Actualment és professora titular de Dret Administratiu de la Universitat de Girona.

 • Jordi Castanyer Santanach

  Cap de l'Oficina de Suport a l'Administració Electrònica de la Diputació de Girona. Enginyer tècnic en informàtica, certificat com Executive Coach. Va ser programador d'aplicacions web de la Diputació on va passar d'un perfil tècnic a un de gestió de projectes tecnològics, posant focus a les persones. Els seus àmbits d'interès són la gestió del canvi, la motivació i la productivitat a l'Administració en el procés de transformació digital. Ha participat en totes les edicions d'aquest diploma d'especialització (postgrau), ja sigui com a docent, com a tutor o acollint alumnes en pràctiques. Actualment, està dedicat als projectes de l'oficina, que han de facilitar la transformació dels ajuntaments més petits, i està posant focus en repensar el model de servei, de la mateixa oficina que n'és cap i de la Diputació de Girona com a membre de la Comissió d'Innovació. Creu en un futur de serveis en un entorn col·laboratiu i en la vocació de servei públic i el focus a les persones com a valors destacables per a millorar els serveis públics.

 • Carol Castellà Josa

  Cap de Secció de Participació Ciutadana - Servei d'Agenda 2030 i Participació en Diputació de Barcelona. Doctora en Ciència Política per la UAB. Màster en Iniciació a la Recerca en Ciència Política i de l'Administració: Pensar i Governar les Societats Complexes (UAB), Postgrau de Participació i Desenvolupament Sostenible (UAB) i Màster en Economia Social i Direcció i Administració d’Entitats Sense Ànim de Lucre (UB). Professora associada al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB i consultora a la UOC.

 • Agustín Cerrillo Martínez

  Catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya, on ha estat director dels estudis de Dret i Ciència Política i del Programa de Dret. Les seves àrees de recerca principals són el dret administratiu, l’administració electrònica, la transparència administrativa, la informació del sector públic i la participació ciutadana. És autor de diversos treballs en aquestes matèries, entre els quals destaca El principio de integridad en la contratación pública. Mecanismos para la prevención de los conflictos de intereses y la lucha contra la corrupción.

 • Borja Colón de Carvajal

  Directiu públic professional. Funcionari de carrera del Cos de Gestió de l'Administració Civil de l'Estat, Cos Superior de Tècnics de la Generalitat Valenciana i Cos de Tècnics Generals de l'Administració Local. Màster en Lideratge i Direcció Pública per la Universidad Internacional Menéndez Pelayo i l'Institut Nacional d'Administració Pública i llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra.Actualment, és Cap del Servei d'Administració i Innovació Pública de la Diputació de Castelló, on ha exercit, entre d'altres, les funcions de responsable de l'Oficina de Transparència i Informació Pública, secretari de la Comissió de Bon Govern i Especial de Comptes, secretari del Consell Provincial de Participació Ciutadana, secretari de la Comissió d'Ètica Institucional i representant de l'Oficina de Protecció de Dades i Privacitat.

 • Roger Cots Valverde

  Llicenciat en Dret. Funcionari d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional com a vicesecretari general de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (2003). Professor associat de dret constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona. Membre del Consell Assessor Professional de l'Escola de Postgrau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Vocal de la Comissió Permanent i del Plenari de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental de la Generalitat de Catalunya (CNAATD). Docent col·laborador de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, l’Associació de Comarques i Municipis (ACM) i la Universitat Rovira i Virgili, entre d’altres. Membre del Consell Editorial de la revista El Consultor de los Ayuntamientos.

 • Antonio Delgado

  Cofundador de DATADISTA. Periodista especialitzat en dades, investigació i visualització. Professor col·laborador de l'Escola de periodisme de la UAM i del Màster en Periodisme d'Investigació, Dades i Visualització, el Màster en Periodisme Digital Multiplataforma de la Universitat de Loyola, del Màster en Verificació Digital de la Universitat CEU San Pablo y Newtral entre d'altres.

 • Michael Donaldson Carbón

  Comissionat d'Innovació Digital, Administració Electrònica i Bon Govern de l'Ajuntament de Barcelona on també està de vocal a l'Institut Municipal d'Informàtica i exerceix com a director de la Fundació BIT Habitat. Ha estat director de planificació estratègica i serveis centrals de l'Ajuntament de Gavà. Ha estat director d'acció institucional de l'Ajuntament de Rubí. Gerent de la Fundació Catalunya Segle XXI, dedicada a l'estudi i l'impuls de la qualitat democràtica. Director adjunt de l'Institut de Dret Públic de la Universitat de Barcelona, centre d'investigació universitari dedicat a l'estudi del dret autonòmic i dret local. Va ser coordinador de l'Agenda 21 del Districte de Sants-Montjuïc de l'Ajuntament de Barcelona. Ha participat en diverses recerques i publicacions de participació ciutadana, gestió pública i moviments socials entre les quals destaquen Democratitzar l'Administració. Lideratge i institucions públiques.

 • David Dueñas Cid

  És Assistant Professor i investigador Marie Sk?odowska-Curie a la Universitat Tecnològica de Gdansk (Polònia) i investigador associat extern el grup de recerca Communication, Networks and Social Change (IN3-UOC) de la Universitat Oberta de Catalunya. Anteriorment, investigador visitant a la Universitat de New South Wales (Austràlia), investigador post-doctoral a les Universitats de Tartu i Tecnològica de Tallinn (Estònia) i Assistant Professor a la Universitat Kozminski (Polònia). Investiga sobre els processos de creació de confiança i desconfiança en el vot per internet i presideix el grup de sociologia digital de l'Associació Internacional de Sociologia.Chair de la conferència E-Vote-ID, principal conferència mundial sobre vot per internet, i Program Chair de la Annual International Conference on Digital Government Research, a més d'exercir d'editor a Internet Policy Review. Té experiència docent a Espanya, Estònia, Polònia, Geòrgia, Hongria i El Salvador.

 • Miquel Estapé Valls

  Subdirector d’Estratègia i Innovació al Consorci Administració Oberta de Catalunya, vicepresident de l'Associació de Gestió Pública de Catalunya i membre de la Junta Directiva de l’Asociación de Dirección Pública Profesional. Amb una trajectòria professional de més de vint anys en projectes de transformació i innovació digital, té també una àmplia experiència executiva en l'Administració pública.

  Ha estat alcalde de la Roca del Vallès, vicepresident del Consell Comarcal del Vallès Oriental i president del Parc de la Serralada Litoral. En l’àmbit privat, ha treballat com a consultor de transformació digital a United Distillers i Mazars Consulting en diferents sectors i en projectes tant d’abast estatal com internacional.

  És enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i la University of London. Ha complementat la seva formació amb programes de desenvolupament directiu a IESE i ESADE.

 • Ferran Farriol Vilà

  Ha tingut diferents responsabilitats tècniques a l'Administració local vinculades a la gestió dels sistemes d'informació i transformació digital. Des del 2008 impulsa canvis des del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), actualment com a cap de Servei de Transparència i Govern Obert, on gestiona i millora serveis per fomentar la transparència, la reutilització de dades o la tramitació electrònica ciutadana. És llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i té un màster en Sistemes d’Informació Geogràfica per la Universitat Politècnica de Catalunya i un màster en Alta Funció Directiva per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). Postgrau en Govern Electrònic per la Universitat Pompeu Fabra i postgrau en Govern Obert Local per la Universitat Autònoma de Barcelona. Com a docent, participa de manera continuada en formació universitària especialitzada en àmbits de gestió pública i govern electrònic, així com en transparència, dades obertes i sistemes d’informació geogràfica.

 • Sergi Font Domènech

  És professor de comunicació, actualment a la Universitat de Girona i a la Universitat Abat Oliva. Ha donat classes a la Universitat Internacional de Catalunya, la UNIR i la Universitat Pompeu Fabra.
  Des de fa quinze anys s'ha especialitzat en el treball de veu i comunicació i ho ha compartit a través de Blauter, consultora en comunicació amb qui fa formacions per empreses, escoles i institucions.
  Publicista de formació, s'ha centrat en l'aspecte més humà de la comunicació.

 • Joan Fugarolas Rodenas

  Tècnic de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós. És diplomat en Treball Social. Ha estat mediador i dinamitzador comunitari.

 • Eduardo Gamero Casado

  Catedràtic de Dret Administratiu per la Universidad Pablo de Olavide de Sevilla i conseller acadèmic de la firma Montero Aramburu Abogados. És autor de diverses obres publicades, entre les quals destaca el Tratado de procedimiento administrativo común y régimen jurídico del sector público, i és coautor de diversos manuals. Entre les seves línies d’investigació destaquen l’administració digital i la intel·ligència artificial, la simplificació administrativa o el concepte i règim jurídic de l’exercici de potestats administratives. Ha fet diverses estades d’investigació a les universitats de Florència, Harvard, Oxford i Pisa, i ha estat guardonat amb diversos premis, com el Premi Blas Infante d’Estudi i Investigació sobre Administració i Gestió Pública (2000) i el Premi de la Real Academia Sevillana de Legislación y Jurisprudencia (2015). És acadèmic corresponent de la Real Academia Española de Legislación y Jurisprudencia.

 • Pablo Garcia Arcos

  Tècnic de la Secretaria de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya. Responsable de projectes estratègics i transversals.

 • Diana García Fernández

  Formadora col·laboradora en l'Institut 5 Fars de Ferran Ramon-Cortés www.5fars.com. Llicenciada en Matemàtiques i diplomada en Empresarials. Durant 9 anys va treballar a la banca i l'empresa farmacèutica. L'any 2013 va iniciar-se en el món de la formació i el coaching, sent coach Co-active CPCC per CTI Global Iberia i estant acreditada en coaching relacional, certificada en els models

  Bridge, Sikkhona, Mind Maps, neuro-lideratge per UB i Master en relacions de parella i comunicació.

  Ha impartit formació a ABACUS, Fredvic, Vytrus Biothec, Bbraun, UAB, Morillo Energy Rent, Generalitat de Catalunya, aj. de BCN, Aj. de Sabadell, Aj. Sant Cugat, Hotels Catalonia, Creu Roja, patronal CECOT, La Cambra de Terrassa, Diputació de Barcelona, Airpharm, i organitzacions del sector sanitari com CatSalut, Farmacèutica Lilly, l'Hospital de Sant Joan de Déu, Hospital de Reus, Hospital Clínic i Hospital d’Igualada, d’entre d’altres.

  Professora en el Màster de Comunicació i estratègia a la UPF.

 • Anna Garcia Parra

  Empleada pública a l'Ajuntament de la Palma de Cervelló. Treballa a l'Oficina d'Atenció Ciutadana i és referent d'administració electrònica, transparència i govern obert. Diplomada en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Alumna de la segona edició del diploma de postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local de la Universitat de Girona.

 • Marc Garriga

  És enginyer informàtic per la UPC i llicenciat en investigació i tècniques de mercat (Màrqueting) per la UOC. És un expert en transparència i obertura de dades públiques (Open Data) i en general, en obertura d'administracions públiques (Open Government), que ha participat en nombroses iniciatives en aquests àmbits. A mitjan 2012 va crear l'empresa consultora desideDatum Data Company, centrada a donar serveis relacionats amb la gestió de dades com ara assessorant l'EPSI Platform (el servei de la Comissió Europea per a la divulgació i promoció de la reutilització de la informació pública a Europa) o assessorant la Generalitat de Catalunya en la creació del Portal de Transparència de Catalunya; entre molts altres projectes relacionats amb la Transparència, Open Data i Open Government. És un activista prosector públic, pro transparència, pro Govern Obert i pro Societat en Xarxa; entre d'altres és fundador de la Xarxa d'Innovació Pública (XiP), del grup Catalunya Dades, és node de TheProject (THP) i fundador i membre de la primera junta del grup espanyol de l'Open Knowledge Foundation Network.

 • Francesc Giménez Martín

  Llicenciat en Història, per la UAB (2006). Graduat Superior en arxivística i gestió de documents, per la UAB (2007). Màster en Cultures medievals, per la UB (2011). Postgrau en gestió de documents electrònics, per ESAGED (2016). Cap de Secció d'Accés, Control i Gestió de la Informació de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i Delegat de Protecció de Dades del dit ajuntament. Actualment, és president de l'Associació de professionals de l'arxivística i gestió de documents de Catalunya (AAC), vocal de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD), i professor de Sistemes de classificació del Màster d'arxivística i gestió documental d'ESAGED (UAB).

 • Jaime Gómez Obregón

  És enginyer, programador i activista informàtic, autor d'eines digitals contra la corrupció en les institucions i per a la transparència política a Espanya. És conegut per la seva activitat pública per a la promoció de la transparència en la contractació del sector públic a través de la ciència de dades i les lleis de transparència. Està especialitzat en intel·ligència de dades, dades obertes i bases de dades.

 • Valentín Gómez Sánchez

  Secretari de l’Ajuntament de Mollet del Vallès. Ha estat cap del Servei d’Organització, Persones i Innovació del mateix Ajuntament. És graduat social per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Ciències del Treball per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha cursat els diplomes superiors de Direcció Pública i de Gestió de la Innovació en les Administracions Públiques a l’Instituto Nacional de Administración Pública (INAP).

  Funcionari de carrera de l’Administració local, ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en l’àmbit dels recursos humans.

 • Almudena Gutiérrez García-Muñoz

  Llicenciada en Història per la Universidad de Alcalá (UAH), graduada superior en Arxivística i Gestió de Documents per l’Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents (ESAGED) i alumna de la primera edició del diploma de postgrau en Administració Electrònica i Govern Obert al Món Local de la Universitat de Girona. Tècnica superior d’arxiu de la Generalitat de Catalunya del 2008 al 2014. L'any 2014 va començar a treballar a l'Ajuntament de la Garriga com a responsable de Gestió Documental i, des de l’any 2017, d’Administració Electrònica. Actualment és cap de l'Àrea de Serveis Generals i Govern Obert de l'Ajuntament de la Garriga. Des de l'any 2021, és també vicepresidenta de l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió de Documents de Catalunya.

 • Maria Paz Hermosilla

  Directora de GobLab, laboratori d’innovació pública de l’Escola de Govern de la Universitat Adolfo Ibáñez (Xile) on té la missió de contribuir a la transformació del sector públic mitjançant la ciència de les dades.

  És periodista i màster en Administració Pública per la Universitat de Nova York.

  És docent i investigadora en gestió ètica de dades. La seva àrea d’especialització és la innovació pública; específicament, la tecnologia que transforma el govern, innovacions com el big data, dades obertes, proveïment participatiu (crowdsourcing) i laboratoris.

  Va formar part del Comitè d’Expert per a l’elaboració d’una Política Nacional d’Intel·ligència Artificial i del Comitè Assessor de Dades d’Interès Públic, del Ministeri de Ciència xilè.

  Reconeguda com una de les 100 Brilliant Women in AI Ethics™? – 2022

 • Xavier Jané

  Soci de Coperfield social good, consultoria de facilitació, acompanyament i canvi organitzacional. Coperfield.org té per objectiu proposar, dissenyar i facilitar processos de transformació que donin resposta als reptes que la societat té plantejats. Creuen en el potencial de la cocreació per alliberar la intel·ligència col·lectiva i generar futurs alternatius rellevants i sostenibles.

 • Rafael Jiménez Asensio

  Consultor institucional, advocat de Dret públic i Catedràtic de la Universitat UPF. Funcionari en excedència de l'Administració Pública basca i de la Universitat del País Basc. Ha estat professor de dret Constitucional de l'Escola Judicial en qualitat de Lletrat del Consell General del Poder Judicial, professor Catedràtic de Dret Constitucional a ESADE (Universitat Ramon Llull).

  Ha estat vocal de diverses comissions d'experts per a l'estudi de normativa relacionada amb la funció pública i la simplificació del sector públic al Ministeri d'Administracions Públiques, a la Generalitat de Catalunya, a l'Ajuntament de Madrid entre d'altres administracions públiques.

  Consultor de projectes, tant en l'àmbit internacional com en diverses comunitats autònomes i ens locals. També és autor de més de 20 monografies en el camp del Dret Públic, Poder Judicial i Administració Pública i més de cent articles en Revistes Especialitzades i llibres col·lectius d'Administració Pública, Dret Públic i Gestió Pública.

 • Núria Josa Arbonès

  Funcionària d’administració local amb habilitació de caràcter estatal, subescala intervenció-tresoreria, categoria superior i auditora-censora jurada de comptes. És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona i Postgrau en Auditoria de Comptes per aquesta mateixa universitat. Actualment és la interventora general de la Diputació de Girona, i anteriorment ha estat funcionària interina de la Sindicatura de Comptes de Catalunya. Durant la seva carrera professional ha combinat sempre l’exercici de la funció pública amb l’activitat com a docent i ponent en nombrosos cursos, jornades, seminaris i congressos vinculats als àmbits del control intern al sector públic, la gestió financera, i la tresoreria i comptabilitat públiques. També és autora de publicacions relacionades amb els seus àmbits d’exercici professional en llibres i revistes especialitzades.   

 • Alfred Lacasa Tribó

  Llicenciat en Dret per la Universitat de Girona (2001). Actualment és secretari general de l'Ajuntament de Blanes. Advocat número 2132 de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Granollers (en exercici des del 2001). Ha prestat serveis i assumit responsabilitats, com a secretari general o director dels Serveis Jurídics als ajuntaments de Manresa, Badalona, Barcelona i Granollers. Professor col·laborador en diferents institucions (Universitat de Barcelona, Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), Instituto Nacional de Administración Pública (INAP), diputacions...)

 • Xavier Llebaria

  Coordinador dels serveis d’Identitat i Signatura del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). Des del 2005 a AOC com a responsable de diversos serveis, en l’àmbit de la identitat i signatura (VALid, PSIS), de la tramitació interadministrativa (EACAT, eValisa, Registre Unificat), i per a la ciutadania (idCAT). Enginyer Superior en Informàtica per la Universitat Ramon Llull. Curs d’especialització en Direcció de Projectes per la Universitat Oberta de Catalunya.

 • Amalia López Acera

  Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universidad Pontificia de Salamanca, i Màster en Màrqueting Digital i Social Media per la Universidad a Distancia de Madrid. Actualment està fent el Doctorat en Comunicació Social.És professora de diversos programes i altres escoles i instituts d'administració pública.Autora del bloc personal https://amalialopezacera.com/ des de fa més d'11 anys, recentment ha iniciat un espai d'entrevistes a persones que treballen a l'administració pública, #30minutos, a través de YouTube i Twitch, així com en formats podcast a Ivoox, Spotify, GooglePódcast i ApplePódcast.Té una trajectòria de més de 15 anys a l'Administració, com a Community Manager del Servei Valencià de Treball i Formació (SERVEF), a l'Ajuntament de Calp, i actualment és la Cap de Comunicació de l'Agència Valenciana Antifrau.Compta amb molts premis de comunicació com el Premi Novagob 2015 al membre més destacat de l'Administració Pública, Premi CNIS 2016 a la millor Gestió de Xarxes Socials, Premio Novagob 2018 a la dona més destacada de l'Administració Pública i el darrer Premi Actualitat Valenciana Comunicadora 2022.Autora dels llibres: "Guia per a fer un pla de comunicació en una administració pública" i "La marca personal en les administracions públiques".

 • Magda Lorente Martínez

  Llicenciada en Documentació i diplomada en Biblioteconomia i Documentació (Universitat de Barcelona), és la cap de la Secció d’Assistència als Sistemes d’Informació Local de la Diputació de Barcelona, que dona assistència als ajuntaments per gestionar correctament els documents electrònics d’acord amb els requeriments legals.
  També ha estat col·laboradora docent de la UAB en l’assignatura Sistemes de gestió documental.
  Ha publicat diversos articles entre els que destaquen: «Reptes per a una transformació digital inclusiva», en el marc de la Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social, «Introducció a la gestió i simplificació de la documentació electrònica en els ens locals», dins el pla de formació de la DIBA i altres articles d’innovació i transformació digital.
  Va guanyar el Premi del CNIS 2012 (Congreso Nacional de Interoperabilidad y Seguridad) al projecte referent en administració electrònica per la seva adequació a la normativa vigent.

 • Ignasi Manrubia

  Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, professor de Dret administratiu (2002-2012) en aquesta mateixa universitat.

  Des del 2012 ha reorientat la seva carrera professional cap al món de les noves tecnologies, treballant en empreses tecnològiques (Lessor, Siteimprove), amb diferents perfils (Product Manager, Sales, Partner Manager).

  Actualment treballa per a Siteimprove, una empresa danesa que ha desenvolupat una solució al núvol (SaaS) que permet millorar la presència digital a tots els nivells (contingut, SEO, accessibilitat, SEM, Performance).

 • Ester Manzano

  Mestratge en Direcció Pública (EMPA) a ESADE, Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració a la Universitat de Barcelona i Diplomada en Gestió i Administració Pública a la Universitat Pompeu Fabra. Durant més de 15 anys ha treballat al món de la consultoria, ha tingut la possibilitat de participar en projectes amb el sector públic, sempre des de la vessant més estratègica. Així ha centrat la seva activitat en la definició estratègica, l'establiment de models de gestió i el desenvolupament de solucions facilitadores en diversos àmbits sectorials com l'ocupació, l'administració electrònica i el govern obert. Recentment, la seva activitat s'ha centrat en la transformació digital i el codisseny de serveis públics atenent a l'experiència d'usuari. Ha estat Directora General d'Administració Digital a la Generalitat de Catalunya. Actualment és Directora General de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana a la Generalitat de Catalunya.

 • Daniel Marco Pàrraga

  Director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya. Titulat en Enginyeria Tècnica Industrial i en Enginyeria Electrònica, i màster en Business Administration per ESADE. Actualment és responsable de la Direcció General d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, on ha exercit altres funcions en els darrers quinze anys, com ara director d’Smart Catalonia, director de l’Agenda Digital de Catalunya i responsable de digitalització empresarial i promoció de la indústria TIC. Va iniciar la seva carrera en el sector privat, on va dur a terme diverses tasques de responsabilitat en el camp de la consultoria estratègica en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions i en la recerca i el desenvolupament.

 • Genís Margarit i Contel

  Enginyer de Telecomunicacions i Enginyer de Sistemes Electrònic per la UPC. Professor de l'assignatura de Seguretat de Computadors a la UPF i professor de l'assignatura de Gestió de la Ciberseguretat a la UAB. Consultor en ciberseguretat i protecció de dades durant els darrers 20 anys. Membre de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació.

 • Isabel Martínez

  Responsable de Serveis Informàtics, Administració Electrònica i ENS de l’Ajuntament de Gavà. Té la responsabilitat d’implantar eines de Govern Obert, de gestió d’expedients, robòtica, web, interoperativitat i bases de dades, així com de polítiques de seguretat i ENS. Sòcia fundadora i consultora de Pymenube on va fer tasques d’anàlisi, direcció i implantació de solucions informàtiques amb petites i mitjanes empreses amb solucions obertes. Professora freelance d’eines col·laboratives.
  És enginyeria superior en Informàtica per la UPC i antiga alumna de la 4 edició del postgrau d’administració electrònica i govern obert al món local.

 • Núria Martínez Jiménez

  Alcaldessa de Mieres, a la Garrotxa. És arqueòloga, i ha treballat com a dinamitzadora comunitària.  

 • Daniel Martínez Pardo

  Cap d’Anàlisi de Dades i assessorament en identitat digital del Consorci AOC.

  Professor Associat d'Estadística a la Universitat Politècnica de Catalunya.

  Enginyer en Organització Industrial i Enginyer Tècnic Industrial.

  Des de l'any 2006 assessora a les Administracions Públiques Catalanes en matèria de identificació i signatura electrònica i participa en els projectes d'innovació en aquesta matèria que el Consorci AOC porta a terme.

   

 • Joana Miñarro

  Graduada en Ciències Polítiques i en Gestió i Administració Pública. Ha ampliat la seva formació amb un màster en Gestió Pública Avançada per la Universitat de Barcelona, un altre en Lideratge i Direcció Pública per l'INAP-Universidad Menéndez Pelayo i actualment cursa l'Executive Master in Public Administration d'ESADE. És presidenta de l'Associació Catalana de Gestió Pública, membre del Consejo Asesor en Gestión de la Innovación y la Dirección Pública Profesional, membre de la Asociación de Dirección Pública Profesional i membre de l'associació Mujeres en el Sector Público.

  Ocupa el càrrec de responsable d'organització de la nova Oficina d'Agenda Urbana a l'Ajuntament de Sant Cugat, que té per objectiu impulsar l'estratègia de transformació amb l'horitzó 2030 i els ODS. 

 • Ascen Moro Cordero

  És la cap del Departament de Govern Obert de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona). També és la DPD de l’Ajuntament. Des de l’any 2001 es dedica a projectes de modernització, amb funcions relacionades amb la revisió, optimització i automatització de processos, administració electrònica, planificació de la formació contínua, protecció de dades personals, seguretat de la informació, sistemes de gestió documental, interoperabilitat interna i entre les administracions públiques.

  Actualment, impulsa projectes relacionats amb el govern obert: transparència, open data, reutilització de la informació, participació 2.0 i col·laboració.
  La seva darrera publicació és A les portes de l’administració digital. Una guia detallada per a l’aplicació de les Lleis 39/2015 i 40/2015.

  És Llicenciada en Filologia Hispànica i Graduada en Dret per la Universitat de Barcelona i està Certificada com a Directiva Pública Professional.

 • Mª Carme Noguer Portero

  Coordinadora de Planificació Estratègica, Transformació Digital i Govern Obert de l’Ajuntament de Manlleu.

  Treballa per abordar el repte de localitzar el ODS i desplegar l'Agenda 2030 de l'ONU en l'àmbit local, juntament amb altres projectes de planificació estratègica local i d’impuls en la societat del coneixement i la gestió intel·ligent de la ciutat (SMART CITY).

  Treballa alhora per impulsar les polítiques de govern obert i de transformació digital a l'Administració Pública, on la transparència, la rendició de comptes i la reobertura de dades siguin un element central en el model de governança de la institució, juntament amb l'empoderament dels actors rellevants en el territori i la ciutadania cap als processos de canvi.

  És Llicenciada en Dret, Gestió Pública, Organització, Recursos Humans i Administració Electrònica i Màster en Dret Públic i Organització Administrativa per la UPF.

 • Raul Oliván Cortés

  Director general de Govern Obert i Innovació Social al Govern d’Aragó, des d’on impulsa el LAAAB (Laboratori d’Aragó de Govern Obert). Creador del model HIP (Hexàgon de la Innovació Pública) a l’informe Instituciones que aprenden per encàrrec de la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat. Responsable de projectes com Frena la curva, VisualGOB, Radar, Hola, CVOL, Gobierno Fácil, Hateblockers, Social Impact Academy, La Compañía, Aspasia, Open Kids o Cocina Lab. També va ser director de Zaragoza Activa 2010-2017, amb iniciatives com La Azucarera, Las Armas, La Colaboradora, Remolacha Hacklab, ThinkZAC, Red ZAC i Made in Zaragoza. Màster en Filosofia dels Reptes Contemporanis, llicenciat en Publicitat, doctorat en Treball Social, especialitzat en Disseny de Futurs (IFTF), Planificació Estratègica Urbana (CIDEU) i Participació Ciutadana (UZ). Seleccionat pel Departament d’Estat dels Estats Units per participar en l’International Visitor Leadership Program 2019. Col·labora amb diverses organitzacions i governs a Espanya, Europa i Amèrica llatina, enfocat en l’enfortiment democràtic mitjançant la innovació oberta. 

 • Alberto Ortíz Alorza

  Especialista en el CANVI, amb majúscules. Fundador d’alorza.net, plataforma des de la qual exerceix de professional in(ter)dependent. Consultor del Banc Mundial. Pioner en l'obertura de dades públiques i en les polítiques de govern obert. Veterà de l'atenció ciutadana multicanal. Escriptor, docent i conferenciant. Posseeix un reconegut prestigi en l'àmbit de la innovació en el sector públic. Assessor, conferenciant, docent i escriptor en matèria d'Open Government, Open Data, innovació pública, e-Government, intraprenedoria, Salut 2.0, Web 2.0. Entre 2009 i 2013, va ser director d'atenció ciutadana al Govern Basc, amb un paper rellevant en la política de govern obert. El 2010 va inaugurar Open Data Euskadi, el primer portal no anglosaxó de dades públiques obertes. Ha treballat en l'àrea de modernització i, durant deu anys, en la gestió de serveis sanitaris públics.

 • Ismael Peña López

  Director de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Ha sigut Director General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya. Llicenciat en Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Societat de la Informació i el Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya. És professor de la Universitat Oberta de Catalunya i director d’Innovació Oberta a la Fundació Jaume Bofill. Ha estat membre de la xarxa d’experts del Programa de Desenvolupament de l’Organització de les Nacions Unides.

 • Fernando Pindado Sánchez

  Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha sigut gerent de l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència dels ajuntaments de Barcelona i Premià de Mar. Ha estat subdirector general de Participació en l'Àmbit Local de la Generalitat de Catalunya. Professor en diversos màsters universitaris en matèries relacionades amb la participació ciutadana i les polítiques públiques.

 • Carles Ramió Matas

  Professor de Ciència Política a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i directiu públic. És llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat Complutense de Madrid i doctor en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat investigador del CIDOB, on va ser director del programa d’Amèrica Llatina. També ha estat director de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, vicepresident del Centre d’Estudis i Formació Especialitzada de la Generalitat, i degà de la Facultat de Ciències Polítiques de la UPF i vicerector d’aquesta universitat. 

 • Genís Roca

  Especialista en processos de transformació i en cultura i negoci digitals, és fundador i president d’una empresa de consultoria amb activitat a diferents països. Arqueòleg de formació, és membre de juntes i consells assessors tant de l’administració com del tercer sector i el món privat, i té activitat continuada a universitats i diferents mitjans de comunicació. 

 • Begoña Román Maestre

  Professora agregada a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Co-cordinadora del grup consolidat de recerca de la Generalitat de Catalunya "Aporia: Filosofia contemporània, Ètica i Política". Presideix el Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya. És vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya, del Comitè per la integritat en la recerca de Catalunya, del Comitè d'ètica assistencial i del Comitè d'ètica de la recerca amb medicaments de l'Hospital clínic de Barcelona. El seu àmbit d'especialització és la Bioètica i l'ètica aplicada a entorns professionals i organitzatius.

 • Carolina Romero

  Consultora TIC al Consorci Localret. Ha treballat també com a analista SIG tant en el sector privat com en el públic. Ha coordinat diversos projectes TIC per a ajuntaments, amb especial atenció a les plataformes digitals per a la participació ciutadana.
  Cofundadora del projecte Decidim, responsable de producte i coordinadora de l'extensió interinstitucional per facilitar la col·laboració entre governs locals.

 • Dolors Roo García

  Treballa al Servei d’Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona. És llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Barcelona. Certificat de Suficiència Investigadora en Ciències Polítiques i de l’Administració (UB). Postgrau en Dret Local Avançat (UAB). Experiència en el món local, tècnica jurídica de la Unitat de Secretaria i Intervenció Municipal del Servei d’Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona. Responsable de transparència per als ens locals.

 • Marta Sabaté

  Cap de l’Àrea d’Analítica i Millora de l’Experiència ciutadana al departament de la Presidència des de l’any 2022 on promou el projecte dels Espais d’Experiència Ciutadana i l’aprenentatge digital de la ciutadania. Ha estat responsable del projecte de teletreball de la Generalitat de Catalunya com a cap de l’Àrea d’innovació en administració digital i promou noves formes de treballar, el treball per objectius i la transformació de les persones en l’administració digital. També ha impulsat el projecte de l’Observatori de l’Administració Digital. És formadora en matèria organitzativa de l’Escola d’Administració Pública.

  Llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida, Postgrau en Dret Públic per la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Funció Directiva per l´Escola d´Administració Pública de Catalunya.

 • Carles San José Amat

  Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Ha estat funcionari del cos d'advocacia de la Generalitat, cap de l’Àrea d’Inspecció de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades i vocal de la Comissió d’Accés, Avaluació i Tria Documental, adscrita al Departament de Cultura. És formador a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, professor a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i a la Fundació UAB, entre d'altres. Des del 2019, és consultor i formador del sector públic en les matèries de protecció de dades, transparència i accés a la informació, i procediment administratiu.

 • David Sancho Royo

  Professor Titular d'Universitat a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (UPF). Ha estat Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i vicerector a aquesta Universitat. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1988) Màster en Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona (1992) i doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra (1999).Les seves àrees de recerca estan centrades en l'estudi de les polítiques públiques i en la millora de les formes de gestió pública: Innovació de Gestió Pública, disseny i avaluació de polítiques públiques, models de regulació, estratègies de modernització institucional, ús de les TIC a l'àmbit públic. Dirigeix ??diferents programes de Màster i Postgrau en aquests àmbits temàtics. És assessor de diferents governs en aquests temes a escala nacional i internacional, en especial a Amèrica Llatina i té diferents publicacions acadèmiques sobre tots aquests àmbits de recerca.

 • Manel Sanromà

  Doctor en Astrofísica, Llicenciat en Humanitats i Màster en TIC Salut. Ha estat professor d’Astrofísica a la Universitat de Barcelona, de Física a la Universitat Politècnica de Catalunya i actualment ho és de Matemàtica Aplicada a la Universitat Rovira i Virgili. Va fundar el 1995 la primera Xarxa Ciutadana d’Espanya (TINET), pionera a Europa. Ha estat Fundador i director de l’Administració Oberta de Catalunya, del domini .CAT i actualment ha fundat i presideix CIVICAi, la primera associació ciutadana independent per una Intel·ligència Artificial de tothom i per a tothom.

 • Sílvia Subirana de la Cruz

  Llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i diplomada en Gestió i Administració Pública per la mateixa universitat. És advocada especialitzada en dret públic, urbanisme i compliance a Lawïng, Atelier Legal. Reconeguda amb la distinció Best Lawyer des de l'any 2021 en les disciplines Administrative Law i Corporate Governance and Compliance Practice. Actualment és la coordinadora general de l'Ajuntament de Sant Celoni. Prèviament, havia treballat en altres firmes, com Garrigues o Roca Junyent, i en altres administracions locals. Col·labora com a docent al màster d’Advocacia de la Universitat Oberta de Catalunya i al de l’Instituto Superior de Derecho y Economía (ISDE), entre d'altres.

 • Marc Sureda Ponts

  Graduat en Comunicació i Relacions Públiques per la Universitat de Girona, Màster en Aplicacions Multimèdia per Internet per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha realitzat diversos postgraus de periodisme digital i producció periodística multimèdia a la Universitat Oberta de Catalunya. Premi Carles Rahola de Comunicació Local el 2017. És soci fundador i director de Notidig.

 • Daniel Tarragó Sanfeliu

  Soci director de Neòpolis, consultoria estratègica d’innovació social especialitzada en el disseny i la dinamització de processos de participació ciutadana, l’elaboració de planificacions estratègiques, el disseny i l’avaluació de polítiques públiques i la investigació per enquesta. Professor associat del Departament de Sociologia de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), professor visitant de la Universidad de Concepción (Xile). Assessor en matèria de participació ciutadana en diversos municipis de Brasil i Xile. Conferenciant i docent de cursos, màsters, postgraus i seminaris internacionals sobre participació ciutadana, administració pública deliberativa, govern obert, màrqueting polític i resolució de conflictes públics.

 • Jordi Turon Serra

  Vicesecretari de la Diputació de Girona des del mes de juny de 2016. Ha estat secretari de l’Ajuntament de Banyoles del 2013 al 2016 i anteriorment havia estat secretari de l’Ajuntament de Palafrugell. Ha combinat la seva activitat com a secretari en diferents administracions públiques amb la docència, tant universitària, com en el marc de la formació continuada a treballadors públics que s’imparteix a través de l’ACM, la FMC i la EAPC. També s’ha format en l’àmbit de la direcció pública professional cursant, entre d’altres, el mestratge en Direcció Pública d’ESADE.

 • Elisabeth Udina Portero

  Secretària-interventora d’habilitació estatal. Ha estat fundadora, gerent i manager consultora de BUISI TOOLS i consultora en workflow col·laboratiu a la Diputació de Girona des del 2012, desenvolupant l’anàlisi i millora dels sistemes de treball, simplificació de processos, coach en hàbits per a equips de treball i formació. Des del 2011 és consultora de sistemes de treball al Consorci Administració Oberta de Catalunya. Ha exercit el càrrec de secretària-interventora a l’Ajuntament de Sant Quirze Safaja.

 • Oriol València Bozal

  Llicenciat en Dret i Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat de Lleida, Màster en Protecció de Dades per la Universitat d'Educació a Distància i Màster en Dret Digital i Societat de la Informació per la Universitat de Barcelona (IL3).Actualment, és Consultor a San José Consultors en les matèries de protecció de dades i de transparència i accés a la informació. També es dedica a la preparació de persones opositores que volen accedir a entitats del sector públic català, sobretot a la Generalitat de Catalunya i a l'Institut Català de la Salut.Des del 2010 i fins finals del 2022 va treballar a l'Àrea d'Inspecció de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT), exercint tasques com a inspector i instructor de procediments. Entre el 2018 i el 2022 fou nomenat responsable de Cooperació Externa de l'APDCAT.

 • Maria Valls Gómez

  Cap de secció d’arxiu i gestió documental de l’Arxiu Municipal de l’Hospitalet de Llobregat, és graduada superior d'arxivística i gestió documental de l'UAB i postgrau en gestió pública avançada per la UB

 • Magdalena Vila Figareda

  Llicenciada en Ciències de l'Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Formació de Formadors per la mateixa universitat. Treballa a la Generalitat de Catalunya, a Girona, com a responsable de Comunicació i Formació. Formadora interna en l'àmbit de la comunicació i les habilitats a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Té 20 anys d'experiència com a professora associada de la Facultat d'Educació de la Universitat de Girona. Té experiència en el disseny, l'organització i la implementació de diferents programes formatius. La seva filosofia docent es basa en la capacitat de viure totes les experiències com a oportunitats d'aprenentatge (Learnability).

*La direcció es reserva el dret de modificar l'equip docent, si fos necessari, per garantir el nivell de qualitat i categoria professional.
eventis